Odgovorno blackjack igranje

Odgovorno blackjack igranje

2015-08-07 14:10:41 - Braňo "Ace"

Kao i ostale kartaške igre, blackjack treba biti samo za zabavu i uživanje, atraktivne dobitke i ugodno provođenje vremena. Za veliku većinu igrača, njihova igra nikada ne prelazi liniju iznad opasnosti od ovisnosti. Ali ne postoji prirodni zakon koji sprječava bilo koga od upadanja na drugu, tamniju stranu kockanja.

Kada mogu reći da imam problem s kockanjem?

Uobičajena greška je klasična: "To se ne može dogoditi meni, imam to pod kontrolom." Daleko od toga! Može se dogoditi svakome i morate se brinuti da očuvate ovu ugodnu razonodu od postajanja neugodne ovisnosti. Najteža stvar je priznati svoje greške a još teže od toga je priznati sebi da imate problem. Tako da ne smijete podcjenjivati simptome i nadgledajte sebe. Ispitajte sebe kritično i postavite sebi nekoliko neugodnih pitanja:

  • Pokušavam li riješiti svoju financijsku situaciju kockanjem?
  • Trošim li više novca na kockanje nego što mi to omogućavaju financije?
  • Igram li na poslu?
  • Igram li nekoliko sati svaki dan?
  • Provodim li manje vremena sa svojom obitelji i više u igri?
  • Igram li više nego što se družim s prijateljima?
  • Pokušavam li stalno povratiti svoje financijske gubitke?
  • Odgađam li svoje probleme "nakon današnje igre?"

Ukoliko ste potvrdno odgovorili na bilo koje od ovih pitanja, trebate obratiti posebnu pažnju na svoju situaciju. A ukoliko ste odgovorili potvrdno na više od jednog pitanja, očito je vrijeme da prestanete igrati i potražite pomoć stručnjaka. Jer ste ovisni o kockanju i to počinje da se pokazuje-ili već jeste.

Kako mogu izbjeći ovisnost?

Ne podcjenjujte svoju želju da igrate čak i kada niste potvrdno odgovorili niti jedno od gornjih pitanja. Igranje treba biti uglavnom zabava a ne ganjanje smiješno visokih iznosa.

Važno je ustanoviti i održati nekoliko koraka kako Vaše igranje ne bi preraslo u ovisnost.

Postavite financijske granice-za dobitke i gubitke, tako da ukoliko Vaši dobici ili gubici prekorače određeni iznos koji ste postavili, prestanite igrati. Bez obzira koliko dobro ili loše to radite, bez obzira jeste li na početku, sredini ili na kraju pobjedničke linije, prestanite danas. Ovo će Vam stvoriti dobre navike i ukoliko dobro odaberete svoje granice, nikada nećete otići u crveno.

Odvojite određeno vrijeme za igru - postavite racionalnu granicu koliko dnevno vremena želite igrati. Zatim se pridržavajte granice. Sve dok se toga možete pridržavati, ne postoji razlog za strah. Određena kasina Vam omogućavaju da postavite granicu izravno u okviru njihovog okvira.

Nikada nemojte igrati pod utjecajem alkohola ili drugih narkotia-to je veoma važan uvjet. Alkohol i ostale droge zamućuju Vaše racionalno razmišljanje. Uvijek igrajte kada ste dobro odmoreni i svježi. To će Vam omogućiti jasno razmišljanje.

Što trebam uraditi ukoliko imam problem s kockanjem?

Ukoliko osjećate da sami ne možete riješiti problem s kockanjem, potražite profesionalnu pomoć. Ovdje imate nekoliko savjeta koji mogu pomoći:

Ali mi vjerujemo da Vaše vrijeme koje provedete igrajući neće donijeti ništa osim zabave i da nikada nećete potražiti gornje poveznice.

Probajte omiljenu igru besplatno
Atlantic City Blackjack Kartaška igra Microgaming Igrajte
Blackjack s jednim špilom Kartaška igra NetEnt Igrajte
European Blackjack GOLD Kartaška igra Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se