Brojanje karata na jednoj razini

Brojanje karata na jednoj razini

2016-07-22 10:46:23 - Braňo "Ace"

Ako očekujete da brojanje karata izgleda kao u filmovima, vjerojatno ćete se iznenaditi nakon što pročitate ovaj članak. Zapravo vam nije potrebno ni fotografsko pamćenje ni genijalni um da biste dobili statističku prednost u igri.

Brojanje karata na jednoj razini (jednostavno) u blackjacku

Postoji nekoliko varijanti brojanja karata, a većina ih je namijenjena naprednim i visokonaprednim igračima. Međutim, brojanje karata na jednoj razini također može dati prednost igračima koji nemaju mnogo iskustva u blackjacku.

Ovaj se oblik brojanja karata temelji na matematičkom modelu koji će pomoći igraču da prati koje su karte ostale u špilu. To zatim omogućuje igraču da prilagodi svoju strategiju.

Brojanje nije magija

Kako funkcionira? Obično su najbolje karte za igrače desetke, J, Q, K i asovi. Karte s manjom vrijednošću bolje su za djelitelja. Zašto? S obzirom na to da u špilu postoji nekoliko desetki i asova, postoji veća mogućnost blackjacka za igrača.

Međutim, karte velike vrijednosti nisu prednost za djelitelja jer moraju vući čak i ako već imaju 16 u ruci. Jednostavno rečeno, ako djelitelj ima 16 u ruci, a na stolu već postoji nekoliko karata niže vrijednosti, onda postoji veća mogućnost da će dobiti kartu više vrijednosti i izgubiti.

Princip brojanja karata na jednoj razini

Temeljna je ideja dodijeliti bodovnu vrijednost pojedinim kartama:

  • + 1 bod za karte male vrijednosti, npr. 2, 3, 4, 5, 6, 7
  • 0 bodova za 8 i 9
  • - 1 bod za 10 i as

Princip se temelji na brojanju bodovnih vrijednosti svih podijeljenih karata na stolu. To se u početku može činiti teško, ali s vježbom postaje lakše i s vremenom sigurno nećete imati problema u brojanju. Vaš se ulog može prilagoditi vrijednosti koju brojite. Vaš bi stol tada primjerice mogao izgledati ovako:

  • Manje od 1 boda - minimalni ulog
  • 2 do 3 boda - dupli ulog
  • 4 do 5 boda - trostruki ulog
  • 6 do 7 bodova - četverostruki ulog
  • 8 i više bodova - peterostruki ulog

Natjerajte kasino u obrambeni položaj

Brojanje karata odlično je upravo zato jer stavlja prednost na stranu igrača. Zbog toga neki od fizičkih kasina pažljivo pokušavaju saznati broji li igrač karte (kao što vam Ben Affleck može potvrditi). No u internetskom svijetu uvijek možete biti kralj.

Probajte omiljenu igru besplatno
Atlantic City Blackjack Kartaška igra Microgaming Igrajte
Blackjack s jednim špilom Kartaška igra NetEnt Igrajte
European Blackjack GOLD Kartaška igra Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se