Blackjack sustav Red Seven

Blackjack sustav Red Seven

2016-09-29 10:50:08 - Braňo "Ace"

Sustavi brojanja u blackjacku spadaju među najpopularnije kartaške strategije. Uostalom, to i ima smisla. Svaki bi kartaš htio ostvariti prednost u igri protiv kasina.

Nedavno smo predstavili jedan od najjednostavnijih sustava brojenja (sustav Hi-Lo). Međutim, postoji mnogo drugih rješenja i sustava. Neki se od njih izravno temelje na sustavu Hi-Lo. Red Seven, o kojemu ćemo ovdje raspravljati, upravo je jedan od takvih sustava.

Blackjack strategija za početnike

Načela ovog sustava slična su načelima drugih jednostavnih sustava. Temelji se na brojanju tzv. visokih karata (10 ili više) i niskih karata (9 ili niže). U sustavu Red Seven koriste se sljedeće bodovne vrijednosti:

  • Karte od dvojke (2) do šestice (6) imaju vrijednost +1
  • Karte od osmice (8) do devetke (9) imaju vrijednost 0
  • Karte u vrijednosti od desetke (10) do asa imaju vrijednost -1

Primijetite da nismo spomenuli sedmice. Red Seven razlikuje se od ostalih sustava upravo zbog toga. Ovo je jedan od rijetkih sustava koji također razlikuje boje karata. Sedmice u crvenoj boji imaju vrijednost +1 (kao i niske karte), a sedmice u crnoj boji imaju vrijednost -1 (kao i visoke karte).

Kako eliminirati neuravnoteženost sustava Red Seven

Iskusniji igrači već su uočili da je Red Seven jedan od tzv. neuravnoteženih sustava. Njihova je posebnost da zbroj svih karata u špilu ne daje nulu (0).

Međutim, to se može jednostavno uravnotežiti. Na početku igre nemojte brojati od 0, već počnite od broja koji dobijete kada pomnožite ukupan broj špilova karata u igri s minus dva. Znači, ako se igra samo s jednim špilom, počnite brojati od -2. Ako imate dva špila, počnite od -4, ako imate tri špila, počnite od -6 i tako dalje.

Igranje prema sustavu Red Seven

Kako ćete zapravo upotrebljavati brojeve za procjenu igre ovisi o vama; kao i kod drugih jednostavnih strategija brojanja, postoji nekoliko pravila kojih se trebate pridržavati i viši iznosi predstavljaju bolju situaciju za vas – što znači da trebate povećati svoje uloge. S druge strane, djelitelj je u boljem položaju ako je iznos nizak pa su vaša prednost i šansa za pobjedom manji, što znači da trebate smanjiti svoje uloge.

Ipak, za sad trebate uživati u igranju uz pomoć sustava, čak i ovako jednostavnog. Kasnije ćemo vam predstaviti složenije sustave brojenja.

Probajte omiljenu igru besplatno
Atlantic City Blackjack Kartaška igra Microgaming Igrajte
Blackjack s jednim špilom Kartaška igra NetEnt Igrajte
European Blackjack GOLD Kartaška igra Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se