Mitovi i činjenice o ajncu

Mitovi i činjenice o ajncu

2017-08-18 11:12:57 - Braňo "Ace"

Može se činiti da je ajnc manje popularan od pokera po pitanju percepcije u javnosti, ali zapravo ga se u kasinima igra puno više od pokera. Uz njega se vezuju i vrlo bogata povijest i mnoštvo zanimljivosti. O njima ćete naučiti više iz našeg članka. Pridružite nam se u otkrivanju tajni ajnca. Saznajte najzanimljivije činjenice i mitove o ajncu.

  1. Prvi pisani zapisi o ajncu sežu do poznatog autora. Ajnc spominje (naravno, pod različitim imenom) autor Don Quijotea, Miguel de Cervantes Saavedra.
  2. Najpoznatiji francuski car Napoleon Bonaparte bio je ljubitelj ajnca – on mu je bio omiljeni način za razonodu za vrijeme izgnanstva na otoku Elbi.
  3. Ajnc je igra s najmanjom prednosti kuće. Zapravo, ona iznosi samo 0,24 %. Kod igara na internetskim automatima za igre prednost kuće iznosi 4 – 7 %, a kod ruleta oko 5,26 %.
  4. Brojenje karata u ajncu stvarno funkcionira. Isto tako, ono nije tako teško kao što većina misli, a zapravo nije ni ilegalno. Ali, primjerice, u Velikoj Britaniji će vas možda pristojno zatražiti da napustite stol.
  5. Ako odlučite brojati karte, u najvećoj ćete prednosti biti ako ste treći za stolom.
  6. Navodno, ako je djelitelj zadnji, to daje malu prednost. Na temelju izračuna koje su napravila kasina, djelitelj će pobijediti u 48 % slučajeva, a igrači u 44 % slučajeva.
  7. Dugoročne analize također su pokazale da djelitelj u ruci drži prosječnu vrijednost karata od 18.
  8. Najbolja je kombinacija da zbroj vrijednosti karata u ruci bude 21, nakon čega slijedi 20... ali ako mislite da je treći najbolji slučaj da imate 19, onda ste u krivu. Radi se o broju 11. Razlog tomu je što vam to daje mogućnost da izvučete neku drugu kartu uz minimalan rizik i tako dobijete dobar rezultat.
  9. Ajnc je u različitim povijesnim razdobljima bio zabranjen. U Francuskoj je, na primjer, bio zabranjen tijekom Francuske revolucije. U SAD-u je bilo nezakonito igrati ajnc tijekom većeg dijela 19. stoljeća. On je legaliziran tek 1930. godine.
  10. Ako igrate ajnc s jednim špilom karata, šansa da odmah na početku dobijete ajnc iznosi točno 4,8 %.
  11. Ajnc ima vlastitu dvoranu slavnih u kasinu Barona u San Diegu. Legendarni igrači s popisa slavnih dobivaju besplatne sobe, hranu i piće. Međutim, nije im dopušteno igrati u kasinu.
  12. Ajnc se u Francuskoj naziva „Vingt-et-un”, u Španjolskoj „Ventiuna”, u Slovačkoj „Oko berie”, a u Litvi „Dvidešimt vienas” (21).
  13. Jedno miješanje karata nije dovoljno da bi se karte dobro pomiješale. Razlog tomu je to što karte s vrijednošću od 10 često ostaju jedna do druge u špilu nakon prethodne igre. Kako bi se karte dobro pomiješale, špil treba promiješati barem dvaput.
  14. Kasina rade sve što mogu kako bi povećala prednost kuće. Na primjer, nude igre s nekoliko špilova karata, što im omogućuje da povećaju prednost kuće na 1,6 %.
  15. Mnogi početnici izgube jer su previše usredotočeni na to da dobiju 21 u ruci. Zapamtite da je vaš cilj samo da pobijedite djelitelja.
Probajte omiljenu igru besplatno
Atlantic City Blackjack Kartaška igra Microgaming Igrajte
Blackjack s jednim špilom Kartaška igra NetEnt Igrajte
European Blackjack GOLD Kartaška igra Microgaming Igrajte

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće, što nam pomaže poboljšati kvalitetu prikazanog sadržaja. Kolačiće možete blokirati u postavkama preglednika. Upotrebom našeg web-mjesta prihvaćate upotrebu kolačića kakva je naznačena u našim Pravilima o upotrebi kolačića.

Slažem se